Laura Konttinen

Laura Konttisen (s. 1987) valokuvateosten keskiössä on leikittely illuusion ja toden välillä. Konttinen rakentaa kameralle löydetyistä materiaaleista ja valokuvatulosteista pienoismalleja, jotka kuvaa sitten kamerallaan valokuviksi.

Konttinen on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta 2010 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Valokuvataiteen maisteriohjelmasta 2020. Konttisen teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, ja hän toimii myös kuvataiteilijoiden tekstejä julkaisevan www.uumen.art-sivuston kirjoittajana ja toimittajana yhdessä Pauliina Heinäsen kanssa.

Laura Konttinen’s (b. 1987) photographic work operates on the  of the real and illusion. Instead of digital aftereffects, Konttinen plays analogue tricks on the camera by carefully crafting surreal compositions out of cut-up images and discarded materials.

Konttinen holds an MA degree in Photography from Aalto University, Helsinki and a Bachelor’s degree in Visual Art from Tampere University of Applied Sciences. Konttinen is a co-founder of Uumen (www.uumen.art), a platform that publishes writings by visual artists.