Meri Peura

Meri Peura syntyi Tampereella 1981. Hän aloitti taideopintonsa Oriveden opiston kuvataidelinjalla vuonna 2001 ja jatkoi taideopintojaan vuosina 2002-2006 Kankaanpään taidekoulussa, valmistuen kuvataiteen kandidaatiksi, ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa vuosina 2006-2011, josta valmistui kuvataiteen maisteriksi. 

Valmistumisensa jälkeen Peura on työskennellyt vapaana taiteilijana, pitäen yksityisnäyttelyitä ja osallistuen ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän on työskennellyt myös poikkitaiteellisissa/ -tieteellisissä projekteissa muusikoiden, äänisuunnittelijoiden, lavastajien, videotaiteilijoiden ja tutkijoiden kanssa. 

Peuran taiteellisen työn keskiössä on alusta asti ollut tarve käsitellä kysymyksiä, jotka jäsentävät ihmisyyttä; kuinka ihmisen toimet vaikuttavat muuhun elolliseen toimintaan maapallolla ja kuinka pitkälle ihminen on valmis menemään yrityksissään maksimoida omaa hyvinvointiaan. 

Peura yhdistelee teoksissaan erilaisia orgaanisia ja epäorgaanisia materiaaleja. Materiaaleilla itsellään on aina merkittävä sanoma: kuinka kauan mehiläiseltä kuluu aikaa tuottaa teelusikallinen vahaa, mitä kierrätetty vaate kantaa mukanaan, kuinka home elää elämäänsä tai kuinka luontoon heitetty epäorgaaninen jäte hajoaa osaksi ekosysteemiä.

Peura asuu ja työskentelee Tervakosken Hallakorvessa. Hän kokee metsien keskellä, periferiassa oleilun taiteellisen työnsä primus motoriksi.

www.meripeura.com